Malzemeler:
Hamuru için:
½ lt süt
1 paket kuru maya ya da yaş maya
Alabildiği kadar beyaz un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase çifte kavrulmuş tahin
1 kase bal
1 kase toz şeker
1,5 su bardağı ceviz
Susam
Yapılışı:
Yoğurma kabına birkaç kaşık un alınır, içine 1 paket kuru maya, 1’er tatlı kaşığı tuz ve toz şeker eklenir. Yarım litre süt azar azar karışıma ilave edilir, alabildiği kadar un katılarak yoğrulur. Hamur, üzerine ıslak bir bez kapatılarak beklemeye alınır, yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılarak dikdörtgen biçiminde açılır. İçine tahin sürülür, üzerine toz şeker serpilip rulo halinde sarılır, yuvarlak hale getirilip merdaneyle bastırılarak tekrar açılır. Arzuya göre üzerine tahin ya da bal sürülür. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, üzerine kepek unu serpilir, 200 derecede pişirilir. Pişmelerine yakın üzerlerine dövülmüş ceviz ve susam serpilir.
Tahinli Pide, servise hazırdır.