Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı kavrulmuş susam
½ çay bardağı tahin
4 adet soğan
3 adet domates
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
2 su bardağı köftelik bulgur suyla ıslatılır. 2 adet soğan küçük küçük doğranıp 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanlar ıslatılan bulgura eklenir. 1 limonun suyu sıkılır. Bulgur ve soğan harmanlanır. Bulgurun yarısı ayrılır ve 1 çay bardağı kavrulmuş susamla yoğrulup avuç içinde sıkılarak köfteler hazırlanır. 3 adet domates, 2 adet soğan, yarım demet maydanoz doğranıp 1 yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 yemek kaşığı nar ekşisiyle karıştılırılır. Hazırlanan salata servis tabağının ortasına yerleştirilir. Susamlı köfteler tabağa alınır. Kalan bulgur da; yarım çay bardağı tahinle yoğrulur ve elde sıkılarak köfte şekli verilir, servis tabağına alınır.
Tahinli ve Susamlı Köfte servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN