X
X

Tamas Kaysefesi tarifi

16.11.2012 Cuma 10:23 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzurum'un yöresel tatlarından Tamas Kaysefesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kg. erik kurusu
1½ su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
 
Üstü için:
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
Erik kuruları yumuşatılmak için ılık suya alınır. Yumuşayan erikler derin bir tencereye aktarılır. Tencereye az miktar su dökülür. Cevizler yağı iyice çıkıncaya kadar dövülür. Havanda dövülen cevizler şekerle karıştırılır. Piştikçe yumuşayan erik kuruları karıştırılır. Eriklere şekeri verilir ve kavrulur. İyice yumuşayan erikler bi tabağa alınır. Havanda dövülen ceviz içleri de eriklerin üzerine serpilir. Bir tavada kızdırılan tereyağı  eriklerin üzerine dökülür. Tamas kaysefesi hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI