Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı için:
4 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase tereyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 kase çörek otu
Yapılışı:
Bir paket kuru maya sıcak suda eritilir. Üç su bardağı una, bir yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ koyulur. Yağlar unla karıştırılarak eritilen maya eklenir. Birer tatlı kaşığı tuz ve şeker eklenerek hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek dinlendirilir. İç harç için bir soğan incecik doğranır ve sıvı yağda kavurulur. Haşlanan patatesler kabukları soyulup doğranıp, ezilir.Kavrulan soğana eklenen ezilmiş patatesler karıştırılarak kavrulur. Üzerine birer tatlı kaşığı nane, pul biber ve tuz serpilip karıştırılır. Baharatlarla kavrulan patates ve soğan soğutulur. Dinlenen hamur bezeler bölünür. Bezeler güzelce açılır ve üzerine tereyağı sürülür. Soğuyan patatesli soğanlı harç koyulan hamur sarılır ve verev dilimlenir. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilen çöreklerin üzerine bir yumurtanın sarısı sürülür ve çörek otu serpilip fırında pişirilir.
Tandır çöreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN