Malzemeler:
1 kg taze börülce
7 adet yeşil biber
2 adet domates
5 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı koruk ekşisi
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Taze börülceler ayıklanır ve üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile haşlanır. Tarator sosu için; 5 diş sarımsak ezilir, 1 adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Domatesler rendelenir. 1 çay bardağı zeytinyağında sarımsaklar çevrilip soğanlar eklenir. Yeşil biberler fırında közlenir. Sarımsakla sotelenip pembeleşen soğanlara 3 yemek kaşığı un katılır ve kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 yemek kaşığı salça ve koruk ekşisi ilave edilir. Haşlanan taze börülcelerin suyu ile tarator sosun kıvamı seyreltilir. Haşlanmış börülceler sosa atılıp harmanlanır. Közlenmiş yeşil biberlerle süslenir.
Taratorlu Börülce servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN