X
X

Tarhana Çorbası

17.05.2014 Cumartesi 12:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Tarhana Çorbası, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
500 gr kuru tarhana
1 soğan
150 gram tereyağı
300 gram kavurma
1 yemek kaşığı salça
Tuz, pulbiber

YAŞ TARHANA İÇİN:
2 kg yoğurt
1 kg buğday
4 domates
yarım demet maydanoz
300-400 gram yeşil ve kırmızı biber

YAPILIŞI:
Yoğurt çırpılıp çok az su eklenerek ayrandan daha koyu kıvamlı hale getirilir. Ayrana buğday eklenip karıştırılarak kaynatılır. Buğday pişince rendelenmiş domates ve ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. İnce doğranmış yeşil ve kırmızı biberler eklenip pişirilir. Tarhana ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Tepsilere un serpilir. Yaş tarhanadan parçalar alınıp tepsiye parça parça yayılır. Kuruyana kadar bekletilir.
Kuru tarhanalar bir gece önceden ıslatılır. Pişirileceği zaman suyu süzülür. Soğan yemeklik doğranıp tereyağında kavrulur. kavurma eklenip kavurma işlemine devam edilir. Salça, baharat, ıslanmış tarhana ve su eklenip düdüklü tencerede pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI