X
X

Tarhana Çorbası tarifi

11.05.2012 Cuma 09:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bartın'ın yöresel tatlarından Tarhana Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler: 
Tarhananın hazırlanması için:
2 domates
2 kırmızı biber
2 soğan
1 ayva
10 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı köy unu
2 yemek kaşığı mısır unu
Aldığı kadar beyaz un
1 kaşık önceden hazırlanmış tarhana
Maydanoz ve tarhana baharatı (tarhana  boyu, çemen unu, kekik, acı toz biber, sumak, kimyon, nane, pul biber)
 
Tarhana Çorbası için (7-8 kişilik):
100-150 gr. kavurma / alternatif olarak: pastırma ya da sucuk veya tavuk eti
4 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
6 bardak soğuk su
 
Tarhana Yapılışı:
1 ayva rendelenir. 2 domates, 2 kırmızı biber ve 2 soğan küçük küçük doğranır. Hepsi genişçe bir kaba alınır, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve tarhana baharatı eklenir. 3 yemek kaşığı köy unu, 2 yemek kaşığı mısır unu, 10 yemek kaşığı yağlı yoğurt, yarım demet maydanoz (tercihe göre artırılabilir) ve aldığı kadar beyaz un ilave edilip yoğrulur. Mayalanması için önceden hazırlanmış 2 yemek kaşığı tarhana ilave edilir. Bu karışım, üzerine bez örtülen kapağı kapalı bir tencerede, bir hafta boyunca her gün yarım saat yoğrularak mayalanmaya bırakılır. Daha sonra küçük parçalar halinde, güneş görmeyen kuru bir yerde, ters yüz edilerek kurutulur ve kalburdan geçirilir. Kışlık tarhanamız hazırdır.
 
Tarhana Çorbası Yapılışı:
100-150 gram kavurma, küçük küçük doğranarak tencereye alınır. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça ve hazırladığımız tarhanadan 4 yemek kaşığı eklenerek malzemeler kavrulur. 6 bardak soğuk su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir, karıştırılarak kaynatılır.
 
Tarhana Çorbası, servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI