Malzemeler:
3 Adet acı kırmızı biber
1 Adet tatlı kırmızı biber
1 Adet domates
2 Adet kuru soğan
3 Yemek kaşığı süzme yoğurt
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Paket yaş maya(Ya da 1 kase ekşi maya)
Maydanoz
Taze nane
Alabildiği kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Tereyağı
Yapılışı:
Soğanlar, domates ve biberler ayıklandıktan sonra küçük parçalara bölünüp mutfak robotunda çekilir, üzerine maydanoz ve nane de eklenerek tekrar çekilir. Ayrı bir kaba 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı süzme yoğurt eklenir ve üzerine kıyılan sebzeler ilave edilir. 1 paket yaş maya ya da 1 kase ekşi maya da malzemelere eklenerek karıştırılmaya başlanır. 2 tatlı kaşığı tuz ve aldığınca un ekleyerek katı bir hamur haline gelene kadar yoğurulur. Kapalı bir kapta hergün yoğurarak 3 hafta kadar bekletilir, hamurun kabarması durunca hazır hale geldi demektir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde şekil verilir ve bol sıvı yağ da kızartılır. Kızartılan tarhana köftelerinin üzerine biraz tereyağı eklenerek fırına verilir. Tereyağı eriyip üzeri biraz kızarınca fırından çıkartılır, domates ve biberle süslenerek servis edilir.
Ekşi Maya
2 su bardağı un, su ve 1 tatlı kaşığı tuz cıvık bir hamur haline gelene kadar yoğurulur. Kapalı bir kapta
ekşiyinceye kadar yaklaşık 3 - 4 gün bekletilir. Ekşi maya kullanıma hazır.