Malzemeler:
3 yemek kaşığı yaş tarhana
2 yemek kaşığı yoğurt kaymağı
1 kepçe yoğurt suyu
200 gr tereyağı
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket karbonat
Susam
Pul biber
Çörek otu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
200 gr yumuşak tereyağı yoğurma kabına alınır. Üzerine 2 adet yumurta ve1 yumurtanın dasadece akı konulur, sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılır. 2 yemek kaşığı yoğurt kaymağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 kepçe yoğurt suyu, 1 silme tatlı kaşığı tuz eklenir. Yaş maya ılık su ile seyreltilip, 1paket karbonat ile birlikte malzemelere eklenir ve karıştırılır. Çörk hamuru azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Hamur 4 bezeye ayrılıp yuvarlanır. Bezelerin bir kısmına kuru çökelek konulur. 4 beze de yassılaştırılıp fırın tepsisine yerleştilir. 1 yumurta sarısı sıyağ ile çırplıp hamurların üzerine sürülür. Susam, pulbiber ve çörek otu serpilir. Çörek hamurları ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen çörekler dilimlenir.
Tarhanalı Çörek servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN