Malzemeler:
1 Kilo kuzu gerdan
3 Yemek kaşığı süzme yoğurt (tepeleme)
2 Adet yumurta
4 yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı tarhun otu
Et suyu
Üzeri için:
Tereyağı
Karabiber
Yapılışı:
1 kg kuzu gerdan etine biraz su eklenip, düdüklü tencerede, ocağa alınır. 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yumurta ve 4 yemek kaşığı una, su eklenir (çorba kıvamına gelene kadar) ve karıştırılır. Hazırlanan karışım ocağa alınır ve sürekli karıştırılır. Düdüklü tencerede pişen etler didiklenir, kalan et suyu çorbaya eklenir. Didiklenen etler, kıvamını bulan çorbaya ilave edilir. Hazırlanan çorbaya tarhun otu da eklenip, kısık ateşte bir taşım kaynatılır. Çorbanın tuzu yoğurdun kesilmemesi için sonradan eklenir.Çorba pişince, üzerine tereyağı kızdırılıp karabiberle servis edilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN