Malzemeler:
1 kilo kuzu eti
300 gram soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
1 kilo kuzu etine 2 çay kaşığı pul biber, birer çay kaşığı kimyon ve karabiber serpilir. Bir miktar da zeytinyağı ile baharatlarla et yoğurulur. Kavukları soyulan arpacık soğanları ete eklenir. Bir kaşık tereyağı, küp küp kesilmiş patatesler, havuçlar ve 1 baş sarımsak ete katılır. 2 yemek kaşığı biber salçası da eklenerek bütün malzemelerin baharatlı sosla özleşmesi için karıştırılır. Harmanlanan et ve sebzeler pişirileceği tasa alınır. Tas içindekiler dökülmeyecek şekilde tencerenin içerisine ters olarak yerleştirilir. Tasın açılmaması ve malzemelerin çıkmaması için de üzerine ağırlık koyulur. Ocağa koyulan tencereye su eklenerek pişirilir. Tas kebabı sunuma hazırdır. malzemeler: 1 kilo kuzu eti 300 gram soğan 1 adet havuç 1 adet patates 1 baş sarımsak 2 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: 1 kilo kuzu etine 2 çay kaşığı pul biber, birer çay kaşığı kimyon ve karabiber serpilir. Bir miktar da zeytinyağı ile baharatlarla et yoğurulur. Kavukları soyulan arpacık soğanları ete eklenir. Bir kaşık tereyağı, küp küp kesilmiş patatesler, havuçlar ve 1 baş sarımsak ete katılır. 2 yemek kaşığı biber salçası da eklenerek bütün malzemelerin baharatlı sosla özleşmesi için karıştırılır. Harmanlanan et ve sebzeler pişirileceği tasa alınır. Tas içindekiler dökülmeyecek şekilde tencerenin içerisine ters olarak yerleştirilir. Tasın açılmaması ve malzemelerin çıkmaması için de üzerine ağırlık koyulur. Ocağa koyulan tencereye su eklenerek pişirilir.
Tas kebabı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN