Malzemeler:
100 gr dana kıyma
1 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı yoğurt
4 diş sarmısak
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için:
3 su bardağı un
2 çay bardağı su
1 ½ tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Yoğurma kabına 2 çay bardağı su, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı un konup sert bir kıvamda yoğrulur. Hamur tepsi büyüklüğünde incecik açılır. Mantı yapar gibi küçük küçük karelere kesilir. 1-2 gün kurutulur.Kıyma biraz tuz vesilme 1 çay kaşığı karabiberle yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfte topları yapılır. Tencereye bolca su konur ve kaynatılır. Köfteler kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. 1 kase tatar hamuru köftelerin üzerine dökülür ve yumuşayana kadar pişirilir.4 diş sarmısak dövülür ve 5 yemek kaşığı yoğurtla karıştırılır. 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir ve 1 tatlı kaşığı pulbiber kızdırılır. Sarmısaklı yoğurt devamlı karıştırılarak pişen çorbaya eklenir. Üzerine biber sosu gezdirilir.
Tatar Çorbası servise hazırdır.