X
X

Tava Lokul tarifi

31.05.2012 Perşembe 09:55 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Tava Lokul'un tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr dana kıyma
3 adet siviri biber
2 orta boy domates
1 büyük boy soğan
½ demet maydanoz
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 su bardağu süt
2 çay kaşığı tuz
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
1 paket yaş maya yoğurma kabına konur. Mayanın üzerine 1 su bardağı ılık süt dökülür ve 2 çay kaşığı şeker eklenip eritilir. 4 su bardağı un, 2 çay kaşığı tuzla birlikte hamur yoğrulmaya başlanır. Yarım çay bardağı zeytinyağı dökülür ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulurp üzeri bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır.
 
İç harcı için;
1 büyük boy soğan ve yarım demet maydanoz çok küçük doğranır. Domates ve sivri biberlerin ardından kıyma da kabın içine eklenir. 1 çay kaşığı karabiber ve tuzla birlikte yoğrulur.
 
El yağlanır ve dinlenen hamurdan kopartılan parçalar avuç içinde açılır. Hamurun ortasına kıymalı iç yerleştirilip bohça gibi uçları büzülüp kopartılır, hazırlanan toplar tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine bol zeytinyağı sürülüp fırında pişirilir.
 
Tava Lokul servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN



 

MUTFAĞIM VİDEOLARI