X
X

Tavuk Dolması tarifi

26.04.2013 Cuma 09:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Tavuk Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet tavuk
300 gr kuzu kıyma
1 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
2 adet soğan
1  yemek kaşığı yoğurt
1 ½ yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Tavuk 1 yemek akşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karabiber, tuz ve 1 yemek kaşığı salçayla ovulur. Tavuk, sıvı yağ da iki yüzü de pembeleşene kadar kızartılır. Üzerini geçmeyecek kadar suyla birlikte 1-2 taşım haşlanır. 300 gr kuzu kıyma üzerine braz su dökülerek kavrulur. 2 adet soğan küçük küçük doğranır ve suyunu çeken kıymaya eklenir. Ayrı bir tavada dolmalı fıstıklar kavrulur ve kıymaya eklenir. 1 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür ve kavrulan kıymaya katılır. Biraz su dökülür ve kıymalı iç, suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Pirinçler hafif yumuşayınca 1 silme çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı yenibahar ve 1 paket kuş üzümü ile harmanlanır. Hazırlanan kıymalı iç tavuğa doldurulur. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırlır ve doldurulan tavuğun üzerine sürülür. Tavuk fırın tepsisine yerleştirilir. 2 kepçe tavuk suyu tepsiye dökülür ve tavuk dolması ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen dolma tantuni ekmeği veya lavaşın üzerine yerleştirilir.
 
Tavuk Dolması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI