Malzemeler:
1 bütün tavuk
300 gr. ceviz
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı erik marmelatı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Küçük küçük doğranan soğanları suyu sıkılır. Üzerine 1’er silme çay kaşığı tuz ve karabiber serpilir. 3 yemek kaşığı erik marmelatı ve ceviz içiyle karıştırılır. 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile birlikte kavrulur.
Bir bütün tavuk yıkanır. Bıçakla bir kaç yerinden delinir. Küçük bir kase erik marmelatı 1 tatlı kaşığı pulbiber ve bir tutam tuzla lezzetlendirildikten sonra tavuğun üzerine sürülür. Pişen soğanlı ve cevizli içle doldurulup bol sıvıyağ gezdirilen fırın tepsisine yerleştirilir. Kızarmaya başladıktan sonra ara ara tepsideki yağ üzerine gezdirilip pişirilir. Servis tabağına alınır, üzerine yine yağ gezdirilir.
Tavuk Levengi servise hazırdır.