Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı nohut
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 adet limon
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Köftesi için; irmik ve bulgur suyla ıslatılır. Tavuk göğüs etleri haşlanır. 1 adet soğan küçük küçük doğranıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Pembeleşen soğanlara 1 yemek kaşığı salça eklenir. Islatılan bulgur ve irmik 1’er tatlı kaşığı karabiber ve kimyonla özleşene kadar yoğrulur. 1 avuç un ve biraz su katılıp toparlanana kadar yoğurmaya devam edilir. Eller ıslatılır ve yoğrulan köfte harcından nohut büyüklüğünde toplar yapılır. Haşlanan etler çıkartılıp didiklenir. Tavuk suyuna biraz da sıcak su dökülür ve hazırlanan köfteler atılır. 1-2 taşım kaynayan suya kavrulmuş salçalı soğan eklenir. Biraz daha kaynatılan çorbaya didiklenmiş tavuk etleri eklenir ve köfteler pişene kadar kaynatılmaya devam edilir. Pişen çorbaya 1 limonun suyu sıkılır ve 1 yemek kaşığı nane eklenir.
Tavuklu Topalak Çorba servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN