X
X

Taze Bakla Çorbası tarifi

12.06.2012 Salı 10:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Çanakkale'nin yöresel tatlarından Taze Bakla Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

350 gr  haşlanmış taze iç bakla
1 su bardağı beyaz tarhana
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam dereotu
1 tutam rezene

Yapılışı:
1 su bardağı beyaz tarhananın üzerine sıcak su döküür, baklanın haşlama suyu da eklenerek erimeye bırakılır.Haşlanmış iç baklaların kabukları soyulur. Tarhanaya eklenir ve doğrayıcıyla çekilip 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür. 1 tutam ince ince doğranmış dereotu eklenip 1 taşım kaynayana kadar pişirilir.
Taze Bakla Çorbası servise hazırdır.


MUTFAĞIM VİDEOLARI