Malzemeler:
1kg. taze fasulye
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Fasulyeler olabildiğince ince kıyılır. Çorbanın terbiyesi için bir kaseye süzme yoğurt koyulur ve suyla inceltilir. Unu da koyularak terbiye hazırlanır. Bir sos tavasında tereyağıyla soğanları kavrulur, üzerine salça eklenir ve kavurmaya devam edilir. Tencereye domatesten sonra bir miktar da su ilave edilir. Haşlanmaya bırakılan taze fasulyelere unlu yoğurtlu terbiyesi dökülür. Sos tavasına nane de eklendikten sonra karışım fasulyelerin haşlandığı tencereye ilave edilir. Taze fasulye çorbası derin bir porselen kasede servise sunulur.