X
X

Taze Fasulye Kavurması tarifi

19.03.2013 Salı 10:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Taze Fasulye Kavurması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kilo taze fasulye
5 adet soğan
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
¼ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Haşlanan 2 kilo taze fasulye doğranır. 5 soğan ikiye bölünüp çok inceltilmeden rondo da çekilir. 1 yemek kaşığı tereyağında soğanlar kavurulur. Suyu sıkılan doğranmış fasulyeler soğanlarla birlikte kavurmaya başlanır. 1 çay kaşığı karabiber ve 2 çay kaşığı pul biber serpilip karıştırılarak kavurulur. 6 diş sarımsak malzemelerimizle buluşturularak kavurma işlemine devam edilir. Pişen yemeğimiz servis tabağına alınır.
 
Taze fasulye kavurması sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI