Malzemeler:
1 kase kuru iç bakla
2 büyük boy kuru soğan
1 adet küp şeker
2 demet dereotu
Zeytinyağı
Yapılışı:
1 kase akşamdan ıslatılmış kuru iç bakla tencereye koyulur. Üzerine 1 büyük boy iri doğranış soğan eklenir. Üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Biraz zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet küp şekerle birlikte yaklaşık 20 dakika haşlanır. 1 büyük boy soğan piyazlık doğranır. 2 demet dereotu kıyılır. Piyazlık soğanlarla dereotunun yarısı harmanlanır. Dereotunun diğer yarısı favayla karıştırılır. Fava servis tabağına dökülür. Sertleşene kadar buzdolabında bekletilir.
Tekmil Fava yanında dereotlu soğanla servis edilir.