CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pekmez
2/3 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gr ceviz
Yapılışı:
1 Su bardağı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, yarım bardak üzüm pekmezi ve 1,5 bardak su derin bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır. Teflon bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2/3 su bardağı zeytinyağı alınır ve ocağın altı açılır. Güzelce çırpılmış malzemeler, yağlı tavaya alınır ve kaynayana kadar harlı ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve malzemeler tane tane olana kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir. Cevizle süslenip servis edilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN