X
X

Tepsi Kebabı tarifi (Antakya)

26.11.2012 Pazartesi 11:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Tepsi Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg. çift çekilmiş dana eti
5 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet biber
½ demet maydanoz
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı

 
Yapılışı:
1 adet kuru soğan kababın eti içi küçük küçük kıyılır, 4 adet kru soğan da piyazlık doğranır. Yarım demet maydanoz kıyılır. 1 kg. çift çekilmiş dana etinin üzerine kıyılan soğan ve yarım demet maydanoz eklenir. 1 çay kaşığı karabiber ve kimyonla lezzetlendirilip yoğrulur.
 
Piyazlık doğranan soğanlar ise 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı acı biber salça ve yarım çay bardağı zeytinyağıyla ovulur. Etin sosu için 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su ile karıştırılır, yarım çay bardağı zeytinyağı eklenir. Tepsiye piyazlık soğanlar döşenir. Soğanların üzerine de et alınır ve elle tepsiye güzelce yayılır. Üzerine salçalı sos dökülür. 4’e bölünmüş 2 adet domates ve 3 adet de sivribiber ile süslenir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirilir.
 
Tepsi Kebabı servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI