Malzemeler:
1 kg işkembe
1 ½ su bardağı un
1 ½ su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 ½ yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Sirke
Kemik suyu
Yapılışı:
Güzelce temizlenmiş işkembe yaklaşık 5 dakika kaynatılır (düdüklünün kapağı açık olarak) ve suyu dökülür. Düdüklü tencere tekrar suyla doldurulur ve işkembe yaklaşık 1-1 buçuk saat haşlanır. Haşlanan işkembenin suyu ayrılır. İşkembe kevgira alınır. En az 8 saat üzerine bir ağırlık konularak süzülmesi sağlanır. Süzülen işkembe küp küp doğranır. İşkembenin suyu ( 1 buçuk su bardağı) ve 5 bardak kemik suyu aynı tencerede birleştirilir, üzerine biraz da sıcak su eklenir. Terbiyesi için; 3 adet yumurta, 1 buçuk su bardağı yoğurtla çırpılır ve üzerine 1 buçuk bardak da un eklenip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılıp süzülür. Kesilmemesi için çorbanın kaynayan suyuyla karıştırılıp yavaş yavaş tencereye dökülür. İşkembeler ve 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı eklenip 1-2 taşım daha kaynatılır. En son arzuya göre tuzu eklenir. 3 diş sarımsak sirke ile karıştırlıp çorbanın yanında sunulur.
Terbiyeli İşkembe Çorbası hazırdır.