Malzemeler:
1 kg. kuzu eti
3 büyük boy kereviz
1 adet kuru soğan
1 yumurta
½ limon
1 tutam kereviz yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Kuzu eti suyunu çekene kadar yağ eklenmeden kavrulur. Kerevizlerin kabukları soyulur ve iri küpler halinde doğranıp kararmamaları için limonlu tuzlu suda bekletilir. Rengi dönüp kavrulan etlerin üzerine 3 yemek kaşığı sıvıyağ dökülür ve yemeklik doğranmış 1 adet kuru soğan eklenir. Soğanlar diriliğini kaybedene kadar etlerle sotelenir. 1’er yemek kaşığı biber ve domates salçası eklenir. kokusu çıkana kadar kavrulup kerevizler ilave edilir. Tüm malzemeler karıştırılır ve tencereye 4 bardak sıcak su dökülüp 2 çay kaşığı tuz serpilip pişirilir. Ocaktan alınmasına yakın 1 yumurta yarım limonun suyuyla çırpılır ve yemeğe eklenir. Arzuya göre ince kıyılmış kereviz yaprağı ilave edilir.
Terbiyeli Kereviz servise hazırdır.