X
X

Tırtıllı Hamur Tatlısı tarifi

22.06.2012 Cuma 15:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mutfağım, İstanbul'dan çay saati ikramlarıyla karşınızda.

Malzemeler:

1 su bardağı un
1 bardak su
1 avuç şeker
2 yumurta
1 yumurta sarısı
1 paket sütlü çikolata
1 paket bitter çikolata
Pudra şekeri
 
Yapılışı:
1 bardak sıcak suyla birlikte 1 avuç toz şeker eritilir. Suyun içine 1 tutam da tuz atılıp kaynatılır. Üzerine 1 su bardağı un dökülür ve devamlıkarıştırılarak hamur haline getirilir. Robotta çekilerek  ılıştırılıp özeleştirilir.  Üzerine 1 yumurta kırılır. Biraz karıştırıldıktan sonra 2. de kırılır.Ayrı bir tencerede su kaynatılır. Bitter ve sütlü çikolatalar ayrı bir kaba konur. Kaynayan suyun üzerine yerleştirilir(benmari usulü eritilir) 2 adet buzdolabı poşetini iç içe geçirilir. İçine hazırlanan hamur doldurulur. Poşetin ucu kesilir. Tırtıklı bir uç yerleştirilir. Tavada sıvıyağ kızdırılır. Hamur yağın içine şeritler halinde sıkılır. Altın rengi alana kadar kızartılır. Çıtır çıtır kızaran hamurlar servis tabağına alınır. Benmari usulü eritilen çikolata sosu da tırtıklı hamur tatlısının yanında servise hazırlanır. Tatlının üzerine pudra şekeri serpilir.
 
Tırtıllı Hamur Tatlısı servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI