Malzemeler:
500 gram mercimek
1 bardak ince bulgur
4 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
½ bağ yeşil soğan
½ bağ dere otu
4 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
3 tatlı kaşığı reyhan
2 tatlı kaşığı kuru dere otu
2 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 kase öğütülmüş ceviz
Yapılışı:
Haşlanmış mercimekle karıştırılan ince bulgura, 4 kaşık domates ve 1 kaşık biber salçası eklenerek karıştırılır. Üzerlerine 2 tatlı kaşığı kurutulmuş dere otu, 3 tatlı kaşığı reyhan serpilir. Kuru ve yeşil soğanlarla, dereotu doğranır. Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır. Yeşil biberler de ince ince doğranır. Suyunu çekip şişen bulgur ve mercimek karışımı doğranan sebzelerle harmanlanır. Yemeğin üzerine su eklenerek karıştırılır. ‘Tokat bat’ı ile yenecek ekmekler kızartılır. Bir kase öğütülmüş ceviz Tokat Batı’ının üzerine serpilir.
Tokat Bat’ı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN