X
X

Tokat Keşkeği tarifi

28.12.2012 Cuma 11:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Tokat Keşkeği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kemikli dana eti
250 gram tereyağı
100 gram pastırma
1 kase haşlanmış nohut
1 kase yarma
4 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı çemen
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
1 kilo kemikli dana eti, 1 kase nohutla haşlanarak pişirilir. 1 kase yarma suya koyularak bekletilir. Suyunu çeken ve şişen yarmalar et ve nohuda eklenerek pişirilir. 100 gram pastırma da yemeğimize eklenerek güzelce karıştırılır. Tencerede pişen malzemelere son olarak, 1’er çay kaşığı çemen, kimyon, pul biber ve karabiberle birlikte 250 gram tereyağını katarak yemeğimiz suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu iyice çeken Pastırmalı Tokat Keşkeği son olarak fırın kabına aktarılır. Üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.
 
Tokat Keşkeği sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI