Akşamdan ıslatılan börülceler yumuşayana kadar haşlanır. (Bir iki taşım kaynadıktan sonra koyulaşan su dökülür, börülcelere sıcak su eklenerek haşlamaya devam edilir)
1 su bardağı yarmayı yıkanıp süzülür ve börülcenin üzerine eklenir. Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Suyunu çekince üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ dökülür. Küçük küçük doğranan soğanlar kıymanın üzerine eklenir. Soğanlar diriliğini kaybetmeden 1 yemek kaşığı da domates salçası koyulur.
2 dolu yemek kaşığı tereyağı ayrı bir tavada kızdırılıp sotelenen kıymanın üzerine dökülür. 2 tatlı kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı pul biber ile kıyma lezzetlendirilir. Kıyma; börülce ve yarmanın olduğu tencereye dökülür. Tenceredeki suya 3 bardak da et suyu veya normal su dökülür. Çorba bir iki taşım daha kaynatılır.
Topal Börülce Çorbası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN