CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 çay bardağı mercimek
4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Hamur için:
2 su bardağı un
Tuz
Su
Yapılışı:
Hamur için un, su ve tuzu bir kaba alınıp katı hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamuru 2 bezeye bölüp unlu bir zeminde açılır. Üzerlerine un serpilip üst üste yerleştirilir. 2 cm kalınlığında şeritler halinde kesilir. Şeritler üst üste yerleştirilir. Yarım parmak kalınlığında kesilir. Kesilen hamurlar tekrar karelere kesilir ve kurutulur. Derin bir tencerede mercimek haşlanır. Hamur eklenip birlikte pişirilir. Süzme yoğurt eklenip karıştırılarak çorbaya yedirilir. Küçük bir tavada tereyağı eritilip nane yakılır. Çorbanın üzerine gezdirilir.