X
X

Tübyaz tarifi

25.04.2012 Çarşamba 10:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tekirdağ'ın yöresel tatlarından Tübyaz'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet patlıcan
4 adet dolmalık biber
250 gr ekşimik
200 gr beyaz peynir
2 adet yumurta
½ çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 tutam taze nane
Karabiber
 
Yapılışı:
Patlıcanların sapları kesilir ve ortadan ikiye kesilip tencereye alınır. Üzerine bir tutam tuz serpilir ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek patlıcanlar haşlanır. Dolmalık biberlerin sapları çıkartılır. İç harcı için; 200 gr beyaz peynir ezilir. Üzerine 250 gr ekşimik ilave edilip 2 yumurta kırılıp karıştırılır. 1 demet maydanoz ince ince kıyılır. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve maydanoz peynire eklenir ve harmanlanır. Haşlanan patlıcnların suyu süzülür. Etli kısımları kaşıkla sıyrılıp patlıcanlar yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir. Patlıcanların etli kısımları doğranır ve peynirli harca eklenip karıştırılır. 1 tutam ince kıyılmış taze nane ve biraz karabiber eklenir. Patlıcanların içine peynrli harç yerleştirilir. Dolmalık biberler de peynirle doldurulur.  150 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Tübyaz servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI