Malzemeler:
3 adet yufka
İç harcı için
500 gram kıyma
1 adet soğan
½ bağ maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı nane
İç sosu için:
2 adet yumurta
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pul biber
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Hazır üç yufka paketinden çıkartılıp yırtılmadan açılır. Bir soğan incecik kıyılır ve 500 gram kıyma ile tereyağında kavurulur. Kavrulan kıyma ve soğana iki yemek kaşığı salça ve kıyılan yarım bağ maydanoz koyulur. İyice kavrulan malzemeler soğuması için bir kaba alınır. İç harca ikişer tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve nane serpilir. İki yumurta yarımşar çay bardağı süt ve zeytinyağı ile çırpılarak sos hazırlanır. Yufkalara tek tek yumurtalı sütlü sos sürülür ve üst üste dizilir. Hazırlanan kıymalı ve bol baharatlı iç harç koyulan yufkalar katlanır. Katlanan yufkalar tülbentin üzerine koyulup açılıp, sarılır. Yuvarlanan börek tülbentle sarılır ve kaynayan tuzlu suda kısa süre haşlanır. Pişen böreğin suyu süzülüp sarıldığı tülbent çıkartılarak tabağa alınır. Bir yemek kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağında yakılır. Soğuyup dilimlenen börek tabağa dizilir. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt bir kaseye alınır üzerine biberli sos dökülür. Dilimlenen böreklerinde üzerine biberli sos dökülüp, sarımsaklı sosla servis edilir.
Tülbent böreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN