Malzemeler:
1 büyük kase pirinç
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Şeker
Safran
Sıvıyağ
Turşu kavurma için ;
1 kg karışık kuzu kaburga ve pirzola
5 adet soğan
250 gr. kestane
1 kase erik kurusu
Tereyağı
Safran
Yapılışı:
1kilo kuzu pirzola ve kaburga iri parçaları kesilerek,yıkanır ve haşlanmak üzere tencereye alınır. Arada sırada tencerenin yüzeyinde biriken kef alınır. Erik kurusu bir miktar suda yumuşatılır. Safran bir çay bardağı sıcak suda demlenerek yağının çıkması sağlanır. Önceden suya koyulmuş pirinçler bir tencereye alınır. Beş soğan piyazlık doğranır ve sotelenir. Kestaneler soyulur ve sıcak suda bekletilir. Pilavla pişen ve birlikte servis edilen kazmak için yoğurma kasesine un, bir yumurta, biraz tuz ve şeker alınır ve bir hamur yoğrulur. Hamur dinlenmeye alınır. Diğer yandan tenceredeki pirinçlere kaynar suyu koyulur. Pirinçler kaynadıktan kısa bir süre sonra süzgeçle tencereden alınır. Soğanların sotelendiği tavaya erik kurusu ve kestaneler alınır. Bu karışıma haşlanan kuzu etleri de eklenir. Tavaya zerdeçal ve demlenerek yağı çıkan safran dökülür. Dinlenmeye bırakılan hamur bir miktar unla açılır. Hamurdan bir bardağın ağzı yardımıyla düzgün yuvarlaklar çıkarılır. Hamurlar dibi tereyağıyla hafifçe yağlanan bir tencereye dizilir. Ardından süzülen pirinçler tencereye aktarılır. Pirinçlerin ilk katına safrandan bir miktar gezdirildikten sonra kalan pirinçler de tencereye alınır. İkinci katın üzerine de safran dökülür. Pilav tenceresinin kapağı havluyla sıkıca sarılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.