Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti (pirzolalık kısmından)
1 kg. lahana turşusu
2 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı kırık pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Etler tencereye alınır ve üzerini çıkacak kadar su dökülüp biraz tuz serpilerek haşlanmaya bırakılır. 1 kg. lahana turşusu ince ince doğranır. 2 orta boy kuru soğan yemeklik doğranırp 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Haşlanan etler soğanın üzerine eklenir dolu dulu birymeke kaşığı salça eklenerek kavrulur. Salçayla sotelenen ete lahana turşuları ilave edilir. Yemeğin üzerine 1’er silme çay kaşığı isot ve karabiber serpilir. Tüm malzemeler biraz kavrulup lezzetleri harmanlanır. Yemeğin üzerine 2 kepçe et suyu dökülür. Biraz da sıcak su eklenip pişmeye bırakılır. 1 çay bardağı kırık pirinç yıkanıp süzülür ve pişmesine yakın yemeğe eklenir (Yemek suyunu çekmişse biraz daha su ilave edilebilir)
Turşu Tiritlisi servise hazırdır.