X
X

Üç Renkli Salata tarifi

25.03.2013 Pazartesi 11:04 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Üç Renkli Salata tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet kabak
4 adet havuç
3 adet patates
1 bağ dere otu
500 gram yoğurt
3 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Haşlanan patates, çiğ kabak ve havuçların kabukları soyulur. Havuçlar ve kabaklar ayrı kaplara rendelenir. Rendelenen kabaklar tuz serpilerek kavurulur. Patatesler küp küp doğranır.Patateslerin üzerine 3 tatlı kaşığı pul biber serpilir, rendelenen havuçlara da 1 tatlı kaşığı tuz serpilir. 1 bağ dere otu incecik kıyılır. Çekilen 3 diş sarımsakla 500 gram yoğurt karıştırılır. Sunum yapılacak tepsiye patatesler serilir, üzeri havuçlarla kaplanır. Kavurulan kabaklar sarımsaklı yoğurtla karıştırılıp havuçların üzerine dökülür. İncecik kıyılan dere otları da kabaklı sarımsaklı yoğurdun üzerine dökülür.
 
Üç renkli salata sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI