Malzemeler:
200 gr. tereyağı
3 adet soğan
1 çay kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
½ çay bardağı tereyağı
½ domates
½ bağ maydanoz
Sarımsaklı yoğurt
Aldığı kadar erişte
Eriştesi için:
1 adet yumurta
1 bardak su
Aldığı kadar un
Köftesi için:
200 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Unun üzerine yumurta kırdıktan sonra harca bir bardak su ve tuz da eklenerek karıştırılır.Kaseye azar azar su eklenerek hamur yoğrulur. 3 bezeye ayrılan hamur dinlendirilir.
Kıymaya ilk olarak kara biber ve pul biber ilave edilir. Tuz eklendikten sonra kıymadan parmak ucuyla parçalar alınır ve misket köfteler yuvarlanır.
Erişte olacak hamur açılır. Ortadan kesilip unlandıktan sonra iki kat yapılan hamur şerit şerit kesilir. Ardından şeritlerden incecik erişteler kesilir.Domates soğanlarla kavrulur ve salçası eklenir. Köfteler bir kasede unlanır ve soğanlı sosa atılır. Üzerine tencerede bi parmak boşluk kalacak kadar sıcak suyu dökülür ve pişmeye bırakılır. Yoğurt çıkarılır ve pişince kesilmemesi için çorbadan alınan üç kepçe suyla karıştırılır. Yoğurt un çorbasına ilave edilir. Üzeri maydanozlarla süslenen un çorbası derin bir kasede servis edilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN