X
X

Un Çorbası tarifi

05.12.2012 Çarşamba 09:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Un Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
200 gr. tereyağı
3 adet soğan
1 çay kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
½ çay bardağı tereyağı
½ domates
½ bağ maydanoz
Sarımsaklı yoğurt
Aldığı kadar erişte

 
Eriştesi için:
1 adet yumurta
1 bardak su
Aldığı kadar un
 
Köftesi için:
200 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Unun üzerine yumurta kırdıktan sonra harca bir bardak su ve tuz  da eklenerek karıştırılır.Kaseye azar azar su eklenerek hamur yoğrulur. 3  bezeye ayrılan hamur dinlendirilir.
 
Kıymaya ilk olarak kara biber ve pul biber ilave edilir. Tuz eklendikten sonra kıymadan parmak ucuyla parçalar alınır ve misket köfteler yuvarlanır.
 
Erişte olacak hamur  açılır. Ortadan kesilip unlandıktan sonra iki kat yapılan hamur şerit şerit kesilir. Ardından şeritlerden incecik erişteler kesilir.Domates soğanlarla kavrulur ve salçası eklenir.  Köfteler bir kasede unlanır ve soğanlı sosa atılır. Üzerine tencerede bi parmak boşluk kalacak kadar sıcak suyu dökülür ve pişmeye bırakılır. Yoğurt çıkarılır ve pişince kesilmemesi için çorbadan alınan üç kepçe suyla karıştırılır. Yoğurt un çorbasına ilave edilir. Üzeri maydanozlarla süslenen un çorbası derin bir kasede servis edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI