CANLI YAYIN
Malzemeler:
250 gr pudra şeker
½ kg tereyağı
1 kg un
Üzerine: Kayısı çekirdeği
Yapılışı: Yumuşak haldeki yarım kilo tereyağı ile 250 gram pudra şekeri, büyük bir tepside elle iyice harmanlanır. Azar azar eklenen 1 kilo un, yine elle malzemeyle karıştırılır ve yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde minik toplar hazırlanır, üzerlerine birer kayısı çekirdeği batırılır. Kurabiyeler, yağlı kağıt kaplanan fırın tepsisine dizilir, orta ısıda pişirilerek üzerlerinin çatlaması sağlanır. Kurabiyeler, fırından çıktıktan sonra en az bir saat bekletilir. Un Kurabiyesi, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN