X
X

Ürgüp Köfte

02.02.2012 Perşembe 10:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Ürgüp Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ Kilo kıyma
4 Adet patates
1 Adet kuru soğan
2 Adet yumurta
1 Tutam maydanoz
1 Paket kabartma tozu
Karabiber
Tuz
 
Kızartmak için:
Galeta unu
Ayçiçeği yağı
 
Yapılışı:
Geniş bir kaba yarım kilo kıymayı ekleyin. Üzerine 4 adet patatesi ve 1 adet kuru soğanı rendeleyin. Baharatları ve bir paket kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Üzerine 2 adet yumurtayı kırıp ince ince kıyılmış maydanozu da ekleyip iyice yoğurun. Ürgüp köftenin özelliği çok iyi yoğrulmasından geçiyor. Malzemeleri macun gibi olana dek iyice yoğurun. Köftelere uzun ince şekil verip galeta ununa buladıktan sonra ayçiçeği yağında güzelce kızartın.Köfteler kızardıktan sonra süzgeç ile alıp, altına kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alın.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI