CANLI YAYIN
Malzemeler:
2 çay bardağı buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru üzüm
6 adet kuru incir
1.5 çay bardağı fındık
1 çay bardağı ceviz
2 su bardağı şeker
Yapılışı:
Geceden ıslatılan buğday ve nohudun suyu süzülür ve haşlanır. 1 çay bardağı kuru üzüm ve dilimlenen 6 kuru incir ayrı ayrı kaplarda haşlanır. 1 çay bardağı ceviz kırılıp, bir buçuk çay bardağı fındıkla kavurulur. Haşlanan üzüm ve incirlerin suyu süzülür ve nohutla buğdayın piştiği tencereye alınır. Kaynayan aşa 2 su bardağı şeker eklenir. Pişmesine yakın üzerine kavrulan ceviz ve fındık koyulup soğutulur.
Üzüm aşı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN