Malzemeler:
125 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2.5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3-4 damla limon
Üzeri için:
1 su bardağı irmik
Süslemek için:
2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
2-3 yemek kaşığı toz fıstık
Yapılışı:
Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. Limon suyu eklenip karıştırıldıktan sonra soğuması için kenara alınır. Derin bir kaba oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvıyağ, şeker, kabartma tozu, vanilya ve un alınıp yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Hamurlara parmak şekli verilir ve irmiğe bulanır. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilip çekmesi beklenir. Hindistan cevizi ve toz fıstık ile süslenir.