Malzemeler:
8 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz maya
4 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Birer su bardağı haşhaş, ceviz ve sıvıyağ karıştırılır. Yoğurma kabına 8 su bardağı un konur. Unun üzerine 1 yemek kaşığı toz maya ve 4 çay kaşığı tuz eklenir. Azar azar su dökülerek kulak memesinden biraz daha sert kıvamda yoğrulur. Yoğrulan hamur 4 eşit bezeye ayrılır.İlk beze unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açılır üzerine haşhaş sürülür. Sarılıp rulo yapılır. Gül gibi içe doğru sarılarak üzerine bastırılır. Kalan 3 beze de aynı şekilde açılıp, haşhaşlanır , rulo yapılıp gül gibi sarılıp biraz mayalanmaya bırakılır.İçi haşhaşlı ve cevizli 4 beze tek tek büyük bir tava boyunda açılır, yağsız tavada iki yüzü kızarana kadar pişirilir. Hazırlanan 4 yağlı elle parçalanarak servis tabağına alınır.
Yağlı servise hazırdır.