CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 lahana
2 su bardağı ince bulgur
3 soğan
1 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber
Yapılışı:
Lahana yaprakları haşlanıp süzülmeye bırakılır. İç harç için derin bir kaba ince bulgur, ince doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, kekik, nane, sıvıyağ, salça ve su alınır. İyice yoğurulur. Lahana yapraklarına iç harçtan konulup sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerini geçecek kadar su konulup pişirilir. Üzeri için sıvıyağda pulbiber yakılır. Servis tabağına alınan sarmaların üzerine yakılmış yağ gezdirilir.