Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti
200 gr kuyruk yağı
2 kase dövme
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı sumak suyu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pulbiber
Yapılışı:
Dövmenin üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir. 1 yemek kaşığı da biber salçası koyup, 1’er kaşık da pulbiber ve karabiber eklenir. Kuyruk yağı ve kuşbaşı kuzu eti ilave edilip 2 tatlı kaşığı tuz serpilir. 1 su bardağı sıcak suda sumağın ıslatılması ile hazırlanan sumak suyu süzgeçten süzdürülerek içe eklenir. Soğan küçük küçük doğranıp ilave edilir ve tüm malzemeler bir güzel harmanlanır. Asma yapraklarına yerleştirilip sarılır ve tencereye alınır. Yemeğin üzerine 2 tatlı kaşığı tuz serpilir ve üzerini çıkmayacak kadar da sıcak su eklenerek pişirilir. Pişmesine yakın zeytinyağı gezdirilir. Piştikten sonra tepsiye ters çevrilir.
Yaprak Şişi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN