CANLI YAYIN
MALZEMELER
350 gram kemikli kuzu eti
2 kase yarma
15 taze fasulye
2 soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 kase yoğurt
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
Tuz, nane
YAPILIŞI
Kemikli kuşbaşı et ve yarma düdüklüye alınır. Üzerine su eklenip 1 saat pişirilir. Et ve yarma ılımaya alınır. Fasulyeler yarım santim kalınlığında doğranıp ılıyan karışıma eklenip birlikte pişirilir. Dereotu ve maydanoz ince kıyılıp çorbaya eklenir. Başka bir tavada sıvıyağ ısıtılıp yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Kavrulan soğanın 2/3'ü çorbaya eklenip karıştırılır. Ilıdıktan sonra çırpılıp çok az su ile açılan ayran karıştırılarak çorbaya yedirilir. Kalan soğan karışımı ısıtılıp kuru nane eklendikten sonra çorbanın üzerine gezdirilir.