Malzemeler:
500 gr kemikli et
½ demet kuzukulağı
½ demet kişniş
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
4 adet yeşil soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet patates
1 tutam karabiber
½ limon
Yapılışı:
yarım kilo kemikli et üzerini 3-4 parmak çıkacak kadar suyla haşlanır. 1 adet patates soyulup iri halinde doğranır. Haşlanan etler çıkartılıp, suyunda 2 yemek kaşığı pirinç ve patatesler pişirilmeye başlanır. Taze soğan, kuzukulağı, dereotu, kişniş ve maydanoz ince ince kıyılır. Haşlanmış etler kemiklerinden sıyrılır, pişmeye devam eden patates ve pirince eklenir. 1-2 taşım kaynayınca yeşillikler katılır. Arzuya göre tuz, 1 tutam karabiber atılıp yarım limonun suyu sıkılır. Yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. 2 adet yumurta (akıyla beraber) çırpılır ve çorbaya dökülüp karıştırılmadan ocağın altı kapatılır.
Yeşil Çorba servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN