X
X

Yeşil Domates Turşu Kavurması tarifi

22.04.2013 Pazartesi 11:07 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Yeşil Domates Turşu Kavurması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kg domates turşusu
5 adet soğan
5 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
5 adet soğan piyazlık doğranıp 1 bardak sıvı yağ ile kavrulur. Domateslerin kabukları  soyulur ve küp küp doğranıp pembeleşen soğanlara eklenir. 5 diş  sarımsak, 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir. domates turşuları  da küp küp doğranıp kavrulan malzemelere katılır. Yemek kendi suyunu şekip domatesler yumuşayana kadar pişirilir.
 
Yeşil Domates Turşu Kavurması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI