X
X

Yeşil Zeytin Böreği tarifi

27.03.2012 Salı 09:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Yeşil Zeytin Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 Adet ekmek hamuru
200gr  dana kıyma
250 gr yeşil zeytin
2 Adet kuru soğan
1/2 Demet maydanoz
1 Avuç ceviz
1 Yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
Zeytinyağı
Karabiber
 
Yapılışı:
2 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Üzerine 200 gr kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir. Kıyma renk değiştirince üzerine 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası eklenir. 250 gr yeşil zeytin doğranır ve tencereye ilave edilir. Yemeğin tuzu ve karabiberi atılır. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş ceviz atılıp, iç harcı ocaktan alınır. Ekmek hamurundan kopartılan minik bezeler elde açılıp, içine kavrulan zeytinli harçtan doldurulur. Hazırlanan börekler, yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve yüksek ısıda pişirilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI