Malzemeler:
7 yemek kaşığı süzme yoğurt
5 yemek kaşığı nohut
5 yemek kaşığı kırık buğday
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet biber
Üzeri için;
1 yemek kaşığı salça
1 tutam nane
Tereyağ
Sıvıyağ
Yapılışı:
Derin bir kabın içine dolu dolu 7 yemek kaşığı süzme yoğurt konulur üzerine 1 yumurta kırılıp 3 yemek kaşığı da un eklenir. Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar 1 çay bardağı suyla birlikte karıştırılır. Çorbanın pişeceği tencerenin üzerine tel süzgeç yerleştirilir, meyanenin üzerine çorbaya konulacak su dökülerek süzgeçten geçirilir (yaklaşık 1- 1 buçuk litre) Önceden ıslatılıp 1 taşım kaynatılan 5’er yemek kaşığı kırık buğday ve nohut çorbaya ilave edilir. Çorbaya kesilmemesi için tuz en son konulur. Çorbanın kesilmesini önlemek için 1 adet de kabukları soyulmuş bütün soğan konulur. Çorba kaynayana kadar devamlı karıştırılır. 2 adet patlıcan bütün olarak alacalı soyulup boyuna 4 eşit parçaya kesilir varsa çekirdekli kısımları çıkartılır. 2 adet patates de soyulup ikiye kesilir. 2 adet biberin de sap kısımları ayrılır. Kaynamaya başlayan çorbaya; patlıcanlar, patatesler ve biberke ilave edilir. Çorbanın kıvamı kaynadıkça koyulaşırsa biraz daha sıcak su eklenebilir. Sosu için ayrı bir tavada tereyağı ve sıvıyağ kızdırılır. 1 yemek kaşığı salça 1 tutam naneyle kavrulup çorbanın üzerine dökülür.
Yoğurt Çorbası servise hazırdır.