Malzemeler:
1 kg ciğer,
4 adet sivri biber,
1 adet orta boy soğan,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı pul biber,
Köri(arzuya göre),
3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Derin bir tencere içinde 1 kg ciğer pişmesi için kaynamaya bırakılır. Bir tava içinde zeytinyağı dökülür. Üzerine ince ince doğranmış 1 adet orta boy soğan ilave edilir. Ardından doğranmış 4 adet sivri biberince eklenir. Ve tüm malzemeler kavrulur. Piştikten sonra küçük parçalar halinde doğranana ciğer, biber ve soğanın üzerine dökülür. İçine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, köri(arzuyagöre) ilave edilir. Düz bir tabağa 3 yemek kaşığı yoğurt dökülür. Kavrulan karışım ilave edilir. Yoğurtlu ciğerimizservise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN