Malzemeler:
1 kg patates
750 gr süzme yoğurt
500 gr parça koyun eti
5 parça ilikli kemik
1 kase nohut1 küçük boy soğan
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam hasbir
1 tutam karabiber
Yapılışı:
500 gr et ve ilikli kemik tencereye alınıp üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilir. Köpüğü çıktıkça kaşıkla alınır. 1 küçük boy soğan küçük küçük doğranır. Köpüğü alınan ete ilave edilir. 1 kase nohut ve 2 çay kaşığı da tuz ilave edilerek pişirilir. Etler suyunu biraz çekmişse üzerini geçecek kadar daha sıcak su ilave edilir.1 kg patates küp küp doğranır. Kızartma tenceresine bol sıvıyağ koyulur ve patatesler hafif sararıncaya kadar kızartılır. İlikli kemikler haşlanan etin içinden çıkartılır. 750 gr süzme yoğurt ayrı bir tencereye alınır. Ocağın altı açılır ve zerine 1 yumurta kırılıp devamlı karıştırılarak ılıklaştırılır. Üzerine yemeğin suyundan azar azar eklenerek terbiyenin kıvamı açılır. Kızarmış patatesler etin ve nohutun üzerine ilave edilir. Terbiye de yemeğin içine dökülür. Ocağın altı kapatılır. 2 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber eklenir. Üzrine 1 tutam hasbir avuç içinde ezilerek serpilir. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilip yemeğin üzerine gezdirilir.
Yoğurtlu Patates servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN