X
X

Yufka Islaması tarifi

09.03.2012 Cuma 09:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Yufka Islaması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½ kg kuzu kol
3 adet kuru yufka
1 yemek kaşığı domates salçası
8 diş sarmısak
 
Yapılışı:
Etler düdüklü tencereye alınır ve kapağı tam kapatılmadan suyunu salana kadar biraz pişirilir. Sarmısakların kabukları soyulur. Suyunu salan ve rengi dönene etlere küçük küçk doğranmış sarmısak ve domates salçası konur ve etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ve arzuya göre tuz ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak haşlanır. Kuru yufkalar fırına verilerek ısıtılır ve gevrekleştirilir. Yeteri kadar fırında tutulan yufkalar çıkarılır ve ısıya dayanıklı bir tepsiye büyük parçalar halinde yerleştirilir. Düdüklüde pişirilen etin suyu yufkaların üzerine gezdirilir. Kuzu kol etleri ile süslenir.Yufka Islaması servise hazırdır.
 

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI